Wanneer ik terug ga naar mijn kern dan vind ik daar de kunst in al haar uitingen. Naast het kunnen weergeven is het vooral de overgave aan dat wat het schilderij/de tekening mij ingeeft. Zo wordt voorafgaand aan het denken iets nieuws geschapen.

In stilte, suizen, ruisen
fluisteren
in stilte
zonder woorden, zonder gedachten
zonder stemmen in mijn hoofd

als het stil kan zijn
als je daarin de stilte kan vinden
en je je ogen sluit
dan wordt de waarheid onbewust geschreven.

De creërende elementen staan voor de kruisbestuiving tussen de diverse stromen van creatie: beeldende kunst, dans, poezie, ontwerpen etc..  Maar ook in mijn professie in ontwerp, technologie, coaching/educatie en management.

Een goed vriend heeft me omschreven als:

Kunstenaar, ontwerper en onderzoeker. Authentiek. Oog voor het detail en het grotere geheel. Uiterst gedreven om het beste uit zichzelf en iedere situatie te halen. Continu analyserend om zichzelf te verbeteren, te vernieuwen, te ontwikkelen.

Mijn artiestennaam is Fabulo. Zie ook www.fabulo.nl

Het kunstenaarschap geeft me geluk en brengt me dichter bij mijn kern. In Norg (Drenthe) ontwikkel ik het kunstenaarschap rondom het thema boskunst

Wat is het bos?
In de wirwar van taken,bladen, bomen,
van lucht en groen
Een oase van rust en een bron van energie.

Wat zie je in het bos
en wat zie je dan van jezelf?
Met een schildersezel gaan staan
Kijken stil zijn met penseel en verf
en meegeven aan het beeld dat ontstaat.

Mijn stijl varieert van ambachtelijk naar expressief. Van (sur)realistisch naar abstract

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij diverse kunstenaars (zo'n 10-15 jaar bij onder andere  Marianne Verweij (Aquarel), Magda Buijs (Aquarel) en Jan Grolleman (algemeen, abstract, thematisch in diverse technieken) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (richting interieurarchitectuur, één jaar). Maar bovenal ben ik ook een autodidact met experiment en focus.

Met het plaatsen van deze online galerie laat ik veel verborgen werk zien uit de voorgaande decennia en met diverse technieken/stijlen en thema's. Ik heb regelmatig geëxposeerd en ook eerder kunst verkocht.

De acrylschilderijen maak ik sinds 2000 op opgespannen papier met een latex grondlaag.